Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Wanneer Is De Volgende Halving Van Bitcoin

Bitcoin Halving: Alles wat je moet weten

De definitie van Bitcoin Halving

Bitcoin halving is een gepland evenement in de Bitcoin-blockchain waarbij de beloning die aan miners wordt gegeven voor het valideren van transacties elke 210.000 blokken wordt gehalveerd. Dit proces heeft een significant effect op de inflatie van Bitcoin.

Het doel van Bitcoin Halving

De halving is ontworpen om de inflatie van Bitcoin te beheersen en de schaarste van de cryptocurrency te behouden. Door de beloning voor miners te halveren, wordt de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die in omloop komt verminderd, wat de waarde van bestaande Bitcoins verhoogt.

De geschiedenis van de Bitcoin Halving

De eerste Bitcoin-halving vond plaats in november 2012, toen de beloning van 50 Bitcoin naar 25 Bitcoin werd verlaagd. De tweede halving vond plaats in juli 2016, toen de beloning van 25 Bitcoin naar 12,5 Bitcoin werd verlaagd. De derde halving vond plaats in mei 2020, toen de beloning van 12,5 Bitcoin naar 6,25 Bitcoin werd verlaagd.

De volgende Bitcoin Halving

De volgende Bitcoin-halving wordt naar verwachting plaatsvinden in april 2024, toen de beloning van 6,25 Bitcoin naar 3,125 Bitcoin zal worden verlaagd. Deze halving zal naar verwachting een significant effect hebben op de prijs van Bitcoin.


Komentar