Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Wanneer Is De Volgende Halving Bitcoin

Bitcoin Halving 2024: Alles wat je moet weten

Wat is een Bitcoin Halving?

Een Bitcoin halving is een gebeurtenis waarbij de beloning voor het minen van een bitcoinblok wordt gehalveerd. Dit gebeurt om de vier jaar en is bedoeld om de inflatie van bitcoin te controleren en de waarde ervan op lange termijn te behouden.

Wanneer is de volgende Bitcoin Halving?

De volgende Bitcoin halving staat gepland voor 22 april 2024.

Gevolgen van de Halving

Historisch gezien hebben Bitcoin halvings een significant effect gehad op de prijs van bitcoin. Na de eerste halving in 2012 steeg de prijs van bitcoin van $12 naar $1.242, een stijging van 9.937%. De verwachting is dat de halving in 2024 ook zal leiden tot een prijsstijging, aangezien de verminderde beschikbaarheid van nieuwe bitcoins de vraag zal verhogen.

Datum halving 2024

De exacte datum van de Bitcoin halving in 2024 is afhankelijk van het aantal blokken dat in de komende maanden wordt gemined. De huidige schatting is dat de halving zal plaatsvinden op: * 22 april 2024, om 22:42:48 UTC Let op: deze datum kan veranderen als het aantal gemined blokken afwijkt van de verwachtingen.

Belang voor investeerders

De Bitcoin halving is een belangrijk evenement voor investeerders in bitcoin. Historisch gezien hebben halvings geleid tot prijsstijgingen, en het wordt verwacht dat de halving in 2024 hetzelfde effect zal hebben. Investeerders die geïnteresseerd zijn in het profiteren van de halving, kunnen overwegen om vóór de gebeurtenis bitcoins te kopen.


Komentar